Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien

phoca_thumb_l_P1010052De Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien (ASMR) is een roeivereniging voor mensen uit Amsterdam en omgeving met een lichamelijke, visuele of andere handicaps. Voorwaarde is dat men de roeibeweging kan maken met minimaal éé n arm en dat men met betreffende handicap kan zwemmen of blijven drijven, eventueel met behulp van een reddingvest.

De ASMR heeft een aantal brede stabiele roeiboten, die eventueel aangepast kunnen worden aan de handicap van de roeier. Met behulp van een instapbeugel en/of eventueel een tillift kan men gemakkelijk in een boot stappen of zelfs in/uit de boot worden gehesen.

phoca_thumb_l_asmr36De ASMR heeft instructeurs en begeleiders, waardoor het voor zowel geoefende als beginnende roeiers mogelijk is om te roeien. Het roeien is voornamelijk gericht op revalidatie, conditie en recreatief roeien, maar ook roeiers met wedstrijdmotivatie zijn welkom bij de ASMR/Willem III.

De ASMR heeft een collectief lidmaatschap bij de Roeivereniging Willem III en delen met Willem III de prachtige roeilocatie aan de Amstel, vlakbij de Utrechtse brug. De roeiaccommodatie van Willem III/ASMR is volledig toegankelijk voor invaliden en/of rolstoelgebruikers, de kleedkamers en de bar/soosruimte beschikken over invaliden- toiletten/douches. Het terras en soosruimte op de eerste verdieping zijn via een rolstoellift bereikbaar. Tevens zijn er twee invalidenparkeerplaatsen voor de toegangsdeur. Woensdagavond is ook de sociëteitsphoca_thumb_l_asmr00avond en wordt tegen een kleine betaling een warme maaltijd geserveerd. Het lidmaatschap van de ASMR bedraagt € 97,50 per jaar (2016) en wordt jaarlijks aangepast aan de geldontwaarding.

Kortom, de ASMR is een klein roeiclubje binnen de grote roeivereniging die Willem III is.