ASMR’s Voorjaarstocht 2014

029 (2)

Op woensdag 30 april 2014 – de eerste niet-Koninginnedag van deze eeuw – werd weer de traditionele voorjaarsroeitocht gehouden van de ASMR.
Om half elf verzamelde 19 krakend verse roeiers zich rond thee en koffie in het clublokaal op de begane grond. Genoten werd onder meer van de Portugese schuimpjes van Gerrit, maar Gerrit zelf was in geen velden en wegen te bekennen. Het gezelschap vermaakte zich ondertussen door elkaar op de foto te zetten. Eindelijk 11 minuten over 11 kwam Gerrit doodgemoedereerd aansloffen en was het ASMR twintigtal compleet. Een vloot van 5 boten, die allemaal al helemaal opgetuigd en voorzien van overlevingspakketten lagen te wachten, stak even later vol goede moed van wal.

066 (2)

Het weer liet zich zoals gebruikelijk op de ASMR-woensdag van zijn goede kant zien: weinig wind en zon met hier en daar een wolkje. Aangezien in iedere boot wel een fototoestel aanwezig was, werd de vloot vaak onder schot genomen.

Toch nog ongehavend bereikte de flottielje na ruim een uur stevig roeien Ouderkerk waar applaus opsteeg vanaf de volle Ouderkerker terrassen. Na de beruchte passage van de lage houten ophaalbrug bereikte de voorste boot als eerste de aanlegplaats in het hart van Ouderkerk aan de Amstel.

Eenmaal op de wal namen de vermoeide strijders al gauw bezit van de aanwezige ligweide, zitbanken en staanplaatsen. Gelijk een niet nader te noemen Gallisch Dorp viel het gezelschap aan op een bacchanaal dat geopend werd met de gebraden kippenpoten deze keer van Rob, daarna volgden diverse salades en een keur aan belegde broodjes vakkundig gesmeerd en belegd door Anna. Diverse camera’s knipten er op los.
Tegen woekerprijzen werd gebruik gemaakt van het toilet van herberg ‘De Oude Smidse’, alwaar ook enkele koude bieren het pand verlieten. Wanordelijk hees het gezelschap zich weer in de boten en werd de zware terugtocht aanvaard.

035 (2)

Menig zeemanslied werd aangeheven om de moed er in te houden. Uitgeput bereikte het twintigtal rond half vier weer de thuishaven waar men zich kon laven aan het laatste middagzonnetje en de heerlijke koffiekoeken van Anna! Rond half vijf vertrokken de laatsten voorzien van een dag vol prettige herinneringen weer huiswaarts.